Om borettslaget

Abelsborggates borettslag ble stiftet i 1959. Borettslaget består av en lavblokk i 4 etasjer med 4 separate innganger, som til sammen utgjør Abelsborg gate 7, 9, 11 og 13. I dette borettslaget er det 36 leiligheter.

Facebookgruppe

Borettslaget har en Facebookgruppe for kommunikasjon mellom beboerne: Facebookgruppe: Abelsborggates borettslag

Fasiliteter

Boder

Hver leilighet har tilgang på bod i kjeller og/eller loft.

Felles vaskeri

Borettslaget har et velfungerende vaskeri i kjelleren, med 2 vaskemaskiner, 2 tørketromler og et tørkerom med varmluftsvifte. Vaskeriet er gratis å benytte for beboere i borettslaget. Les vaskerireglementet.

loftet er det et stort område hvor en kan henge opp klær til tørk.

Innglasset veranda

Hver leilighet har egen glassveranda som holder godt på varmen mesteparten av året, og som kan åpnes opp fullstendig på varme dager.

Trimrom

I kjelleren er det et trimrom som beboere fritt kan benytte seg av.

Felles hage

Borettslaget har stor hage med gressplen, blomster og benker, samt mulighet for grilling når været tillater det.

Kabel-TV og internett

Hver leilighet har tilgang til kabel-TV og internett gjennom avtale med Telenor.

Brannvarsling

Borettslaget har sentralt brannvarslingsanlegg.

I nærområdet

Ila er et sentralt men rolig strøk i Trondheim. En spasertur inn til sentrum (torget) tar kun 15 minutter.

ila_and_skansen_in_trondheim_01
Ila og Skansen
Offentlig transport

Buss og trikk går fra Ila holdeplass, kun 50 meter fra inngangsdøra. Holdeplassen er et knutepunkt og har hyppige avganger. Se AtB sine nettsider for bussruter. Gråkallbanen (trikken) tar deg til Lianvatnet og bymarka. Lokaltog går fra Skansen stasjon til blant annet Værnes.

Trondheim bilkollektiv har biler både i Kleists gate, som er rett ved borettslaget, og i Ilsvika. Det er ellers soneparkering langs gatene i området.

Parker og rekreasjonsmuligheter

Det finnes flere parker og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Den ærverdige Ilaparken fra 1891 er populær for både liten og stor. Iladalen park er et rimelig nyetablert rekreasjonsområde med flotte naturomgivelser. Et kort stykke mot byen ligger også Skansenparken med utsikt over fjorden og Munkholmen.

Iladalen_park_Trondheim_2012.jpg
Iladalen park

Det er gode muligheter for friluftsliv og mosjon, nærmest rett utenfor inngangsdøra. Stien gjennom Iladalen er en flott opplevelse i seg selv, og fører deg rett opp i Bymarka via Theisendammen. I disse innsjøene er det mulighet for å fiske. Det er også mulig å slenge ut et snøre fra bryggekanter og promenaden langs havet, dersom saltvannsfiske frister. Det er gang- og sykkelvei mellom Ilsvika og Fagervika, samt en sammenhengende gang- og sykkelvei fra Skansen til Brattøra. I Ilsvika finner du også det nye og fullt utstyrte treningssenteret 3T – Ilsvika.

Kafeer, barer, restauranter

Av cafeer, barer og restauranter kan nevnes Ila Brainnstasjon – kabaret, bar og café, med sitt rikholdige kulturprogram og koselige atmosfære. Rett utenfor inngangsdøren har vi også Pizzaroma Restaurant, med grillretter, pizza og kebab. I næheten finner du også Lille Skansen, en restaurant/bar med havutsikt og uteservering.

brainnstasajon
Ila Brainnstasjon
Matvarebutikker

Når det gjelder matvarebutikker har vi Bunnpris like over gata, og en Joker-butikk mot Skansen, som begge er søndagsåpne. I Ilsvika ligger også Rema 1000 og Coop Extra med post i butikk.